Opublikowany przez: Aleksandra Wiktoria 2015-02-11 13:07:58
Wraz z Dr. Oetkerem przygotowaliśmy dla Was konkurs w którym do wygrania jest cały zestaw jadalnych akcesoriów do dekoracji ciast i nie tylko! Jesteście ciekawi jak je zdobyć? Wystarczy, że zamieścicie w naszych Przepisach swój pomysł na małe co nieco. Czekamy na interesujące przepisy. Linki do nich wprowadzajcie w konkursowym forum tutaj >>
Niech Tłusty Czwartek trwa dłużej!>>
Pochwalcie się swoimi oryginalnymi pomysłami
Wyniki konkursu!
drewienko
Gratulujemy!!
O nagrodzie:
Do wygrania jest zestaw jadalnych akcesoriów do dekoracji ciast i nie tylko!
Co przygotowaliśmy dla Was tym razem:
Pokaż wszystkie artykuły tego autora
Stokrotka 2015.02.24 15:34
Gratulacje!
drewienko 2015.02.24 11:16
Mocno, taaak bardzo mocno dziekujemy!!!!!
Chnum1975 2015.02.19 09:35
ZUCCOTTO - - po włosku "mała dynia" - włoski deser o kształcie inspirowanym kopułą katedry Santa Maria del Fiore we Florencji CIASTO 3/4 kostki masła szklanka cukru 3 jajka 250 g mąki, najlepiej tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Dr.Oetker 1 łyżeczka cynamonu odrobina aromatu waniliowego Dr.Oetker pół szklanki mleka Masło ucieramy z cukrem na puszystą masę, dodajemy trzy jajka ciągle ucierając. Przesianą mąkę z cynamonem i proszkiem do pieczenia dodajemy do masy i całość dobrze mieszamy. Dolewamy mleko i znowu mieszamy. Przekładamy masę do tortownicy o średnicy ok. 25 cm, wyłożonej na spodzie papierem do pieczenia i z bokami wysmarowanymi masłem. Pieczemy przez 30 minut w temperaturze 180 stopni. Studzimy. WNĘTRZE ZUCCOTTO 500 g serka mascarpone 100 g gorzkiej czekolady pół szklanki płatków migdałowych 2 łyżki cukru pudru 100 g malin - mogą być mrożone 100 ml brandy lub innego alkoholu - do nasączenia Półokrągłą miskę o pojemności o średnicy około 20cm wykładamy folią aluminiową. Biszkopt dzielimy na cieńsze blaty i kroimy na trójkąty, którymi wykładamy miskę. Zostawiamy trochę ciasta na przykrycie wierzchu miski. Nasączamy dokładnie biszkopt alkoholem. Czekoladę kruszymy, topimy w kąpieli wodnej i studzimy. Płatki migdałowe prażymy i przesypujemy cukrem pudrem. Połowę mascarpone mieszamy z przestudzoną czekoladą. Tak powstałą masą smarujemy wnętrze miski z ciastem. Resztę mascarpone mieszamy z płatkami migdałowymi i z malinami. Przekładamy masę do miski. Tak wypełnioną miskę przykrywamy biszkoptem, który nam został. Przykrywamy folią i odstawiamy do lodówki na minimum 2 godziny. Po schłodzeniu odwracamy miskę do góry dnem i wykładamy ciasto na talerz. Powstanie fajna półkula z ciasta z masą z mascarpone w środku. Możemy ją udekorować dekaracjami od Dr.Oetker dobierając je odpowiednio do okazji. Ciasto jest naprawdę przepyszne. Smacznego!
Nie masz konta? Zaloguj się, aby pisać swoje własne artykuły.