 Opublikowany przez:
                              
              
                                  Kasia P.                
                              
              
              
                              
                  2016-05-15 07:32:54
                
              
              Opublikowany przez:
                              
              
                                  Kasia P.                
                              
              
              
                              
                  2016-05-15 07:32:54                
              
                              
                   
                
              
                          

Zdj. pixabay.com
Poczuj mięte do mięty
Kocham mięte. Teraz gdy tyle będziemy pić lemoniady w upalne dni, warto ją do niej dodawać. Zimą polecam parzenie suszonych liści. Dlaczego warto stosować mięte przez cały rok? Mięta przeciwdziała wzdęciom i chroni przed nadmierną fermęntacją. To ona sprawia, że po posiłku czujemy się lekko.
Tymianek i majeranek
Rewelacyjne działanie tych przypraw polega na przyśpieszaniu metabolizmu. Tymianek idealny jest do tłustych potraw, bo rozkłada duże ilości tłuszczów nasyconych, a majeranek zapobiega wzdęciom. Połączenie tych przypraw przy bardziej kalorycznym posiłku to idealne rozwiązanie. Zwłaszcza, że podczas diety powinno się unikać takich potraw.
Moc jabłka w occie jabłkowym
Ocet jabłkowy zawiera bardzo duży pektyny, która to przyśpiesza metabolizm. Istnieje wiele diet właśnie z wykorzystaniem octu. Ważne jednak, żeby nigdy nie popaść w szaleństwo i nie wypijać octu w szklance. Podawaj go jedynie do potraw, a będzie bardzo skuteczny. Używany regularnie świetnie oczyszcza, usuwając złogi tłuszczowe i rozszczepiając lipidy co wpływa bezpośrednio na proces odchudzania.
Pokaż wszystkie artykuły tego autora
 
					
								
					Stokrotka
						
										2016.05.16 12:41										
						 
					
				
Lubię chili.. ale ile trzeba go zjeść..
 
					
								
					gocha2323
						
										2016.05.16 09:53										
						 
					
				
miętę codziinnie używam do herbatki! na zimę susze listki! ogólnie używam wszystkich tych przypraw za wyjątkiem chilli!
 
					
								
					Patrycja Sobolewska
						
										2016.05.16 08:27										
						 
					
				
bardzo dobrze wiedziec :)
Nie masz konta? Zaloguj się, aby pisać swoje własne artykuły.
Nie masz jeszcze konta na familie.pl?
Załóż je już teraz!