Jajka faszerowane zapiekane w skorupkach
SKŁADNIKI:
- 6 jajek
- natka pietruszki
- masło
- sól
- pieprz
- bułka tarta
- olej do smażenia
Wykonanie KROK PO KROKU:
Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie (nie dłużej niż 10 minut). Nieobrane jajka przekrajamy wzdłuż na pół. Delikatnie, aby nie uszkodzić skorupek, wydrążamy żółtka i białka. Natkę siekamy bardzo drobno. Jajka dokładnie rozdrabniamy widelcem, dodajemy natkę oraz tyle masła, by farsz był dość ścisły. Doprawiamy vegetą i pieprzem ziołowym. Skorupki napełniamy farszem, wyrównujemy nożem.
Połówki jajek faszerowaną strona układamy na bułce tartej (oczywiście jeśli lubimy ), a następnie wkładamy panierką na gorący tłuszcz i smażymy, aż bułka tarta sie zrumieni.
Ozdabiamy według własnego uznania.
Życzymy Wam smacznego!
Znacie inne przepisy na jajka faszerowane zapiekane?
Zapraszamy do rozmowy na forum :)