Jajka faszerowane zapiekane - PRZEPISY JAKICH NIE ZNACIE! - Artykuł
Znajdź nas na

Polub Familie.pl na Facebooku

Poleć link znajomym

Jajka faszerowane zapiekane - PRZEPISY JAKICH NIE ZNACIE!

Święta wielkanocne to okazja na przygotowywanie jajek pod różną postacią. Mamy dla Was propozycje na jajka faszerowane zapiekane - przepisy jakich nie znacie!

Jajka faszerowane zapiekane w skorupkach

SKŁADNIKI:   

  • 6 jajek
  • natka pietruszki
  • masło
  • sól
  • pieprz
  • bułka tarta
  • olej do smażenia

Wykonanie KROK PO KROKU:

Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie (nie dłużej niż 10 minut). Nieobrane jajka przekrajamy wzdłuż na pół. Delikatnie, aby nie uszkodzić skorupek, wydrążamy żółtka i białka. Natkę siekamy bardzo drobno. Jajka dokładnie rozdrabniamy widelcem, dodajemy natkę oraz tyle masła, by farsz był dość ścisły. Doprawiamy vegetą i pieprzem ziołowym. Skorupki napełniamy farszem, wyrównujemy nożem.

Połówki jajek faszerowaną strona układamy na bułce tartej (oczywiście jeśli lubimy ), a następnie wkładamy panierką na gorący tłuszcz i smażymy, aż bułka tarta sie zrumieni.

Ozdabiamy według własnego uznania.


Życzymy Wam smacznego!

Znacie inne przepisy na jajka faszerowane zapiekane?

Zapraszamy do rozmowy na forum :)

Najnowsze komentarze

  • Awatar użytkownika Stokrotka
    StokrotkaIkona zgłaszania komentarza
    Mniam mniam, zapachniało świętami!