- 
              
                41
                  
                    
									
										
											                          goosiak4                      										
									
                      
                       
                                              Zarejestrowany: 26-05-2015 10:54                      .
                      Posty: 3427                                             2016-04-04 07:51:53 
 
                                   4 kwietnia 2016 07:51 | ID: 1297056 4 kwietnia 2016 07:51 | ID: 1297056
 
                 77ewcia5 (2016-04-04 07:44:14)
 Patrycja Sobolewska (2016-03-31 08:27:58)
 oliwka (2016-03-30 21:52:26)
 Patrycja Sobolewska (2016-03-30 21:09:04)
 oliwka (2016-03-30 20:53:32)
Ja właśnie jem swoją wędzoną i też... soczystą... hi hi hi... 
 
 
 uwielbiam wedzona :) 
 
 I ja też a jak swoja... mniam... 
 
 
 tylko u mnie nikt wedzic nie chce 
 
 
 Zakasaj rękawy i pokaż wszystkim, że potrafisz, wiesz jak im gały wyjdą  Wcześniej możesz do mnie na małe przeszkolenie zajrzeć Wcześniej możesz do mnie na małe przeszkolenie zajrzeć 
 
 
 Namaczacie ten schab przed pieczeniem? Moja teściowa moczy w wodzie z solą. Ale nie wiem, jakie proporcje. 
 
                                                                     
- 
              
                42
                  
                    
									
										
											                          Patrycja Sobolewska                      										
									
                      
                       
                                              Zarejestrowany: 17-09-2015 10:44                      .
                      Posty: 19647                                             2016-04-04 08:36:06 
 
                                   4 kwietnia 2016 08:36 | ID: 1297104 4 kwietnia 2016 08:36 | ID: 1297104
 
                 goosiak4 (2016-04-04 07:51:53)
 77ewcia5 (2016-04-04 07:44:14)
 Patrycja Sobolewska (2016-03-31 08:27:58)
 oliwka (2016-03-30 21:52:26)
 Patrycja Sobolewska (2016-03-30 21:09:04)
 oliwka (2016-03-30 20:53:32)
Ja właśnie jem swoją wędzoną i też... soczystą... hi hi hi... 
 
 
 uwielbiam wedzona :) 
 
 I ja też a jak swoja... mniam... 
 
 
 tylko u mnie nikt wedzic nie chce 
 
 
 Zakasaj rękawy i pokaż wszystkim, że potrafisz, wiesz jak im gały wyjdą  Wcześniej możesz do mnie na małe przeszkolenie zajrzeć Wcześniej możesz do mnie na małe przeszkolenie zajrzeć 
 
 
 Namaczacie ten schab przed pieczeniem? Moja teściowa moczy w wodzie z solą. Ale nie wiem, jakie proporcje. 
 
 tak namaczamy :)  
 
                                                                     
- 
              
                43
                  
                    
									
										
											                          goosiak4                      										
									
                      
                       
                                              Zarejestrowany: 26-05-2015 10:54                      .
                      Posty: 3427                                             2016-04-04 08:41:16 
 
                                   4 kwietnia 2016 08:41 | ID: 1297109 4 kwietnia 2016 08:41 | ID: 1297109
 
                 Patrycja Sobolewska (2016-04-04 08:36:06)
 goosiak4 (2016-04-04 07:51:53)
 77ewcia5 (2016-04-04 07:44:14)
 Patrycja Sobolewska (2016-03-31 08:27:58)
 oliwka (2016-03-30 21:52:26)
 Patrycja Sobolewska (2016-03-30 21:09:04)
 oliwka (2016-03-30 20:53:32)
Ja właśnie jem swoją wędzoną i też... soczystą... hi hi hi... 
 
 
 uwielbiam wedzona :) 
 
 I ja też a jak swoja... mniam... 
 
 
 tylko u mnie nikt wedzic nie chce 
 
 
 Zakasaj rękawy i pokaż wszystkim, że potrafisz, wiesz jak im gały wyjdą  Wcześniej możesz do mnie na małe przeszkolenie zajrzeć Wcześniej możesz do mnie na małe przeszkolenie zajrzeć 
 
 
 Namaczacie ten schab przed pieczeniem? Moja teściowa moczy w wodzie z solą. Ale nie wiem, jakie proporcje. 
 
 tak namaczamy :)  
 
 W czym? W wodzie solonej? Jak długo? 
 
                                                                     
- 
              
                44
                  
                    
									
										
											                          Patrycja Sobolewska                      										
									
                      
                       
                                              Zarejestrowany: 17-09-2015 10:44                      .
                      Posty: 19647                                             2016-04-04 08:51:37 
 
                                   4 kwietnia 2016 08:51 | ID: 1297113 4 kwietnia 2016 08:51 | ID: 1297113
 
                 goosiak4 (2016-04-04 08:41:16)
 Patrycja Sobolewska (2016-04-04 08:36:06)
 goosiak4 (2016-04-04 07:51:53)
 77ewcia5 (2016-04-04 07:44:14)
 Patrycja Sobolewska (2016-03-31 08:27:58)
 oliwka (2016-03-30 21:52:26)
 Patrycja Sobolewska (2016-03-30 21:09:04)
 oliwka (2016-03-30 20:53:32)
Ja właśnie jem swoją wędzoną i też... soczystą... hi hi hi... 
 
 
 uwielbiam wedzona :) 
 
 I ja też a jak swoja... mniam... 
 
 
 tylko u mnie nikt wedzic nie chce 
 
 
 Zakasaj rękawy i pokaż wszystkim, że potrafisz, wiesz jak im gały wyjdą  Wcześniej możesz do mnie na małe przeszkolenie zajrzeć Wcześniej możesz do mnie na małe przeszkolenie zajrzeć 
 
 
 Namaczacie ten schab przed pieczeniem? Moja teściowa moczy w wodzie z solą. Ale nie wiem, jakie proporcje. 
 
 tak namaczamy :)  
 
 W czym? W wodzie solonej? Jak długo? 
 
 tak :) na 12 godzin :) 
 
                                                                     
- 
              
                45
                  
                    
									
										
											                          77ewcia5                      										
									
                      
                       
                                              Zarejestrowany: 04-02-2016 11:02                      .
                      Posty: 2861                                             2016-04-04 09:32:27 
 
                                   4 kwietnia 2016 09:32 | ID: 1297121 4 kwietnia 2016 09:32 | ID: 1297121
 
                Dziewczyny pierwsze słysze, żeby moczyć schab przed pieczeeniem w rękawie > 
 
                                                                     
- 
              
                46
                  
                    
									
										
											                          Patrycja Sobolewska                      										
									
                      
                       
                                              Zarejestrowany: 17-09-2015 10:44                      .
                      Posty: 19647                                             2016-04-04 11:44:45 
 
                                   4 kwietnia 2016 11:44 | ID: 1297177 4 kwietnia 2016 11:44 | ID: 1297177
 
                 77ewcia5 (2016-04-04 09:32:27)
Dziewczyny pierwsze słysze, żeby moczyć schab przed pieczeeniem w rękawie > 
 
 jest bardziej soczysty :) 
 
                                                                     
- 
              
                47
                  
                    
									
										
											                          goosiak4                      										
									
                      
                       
                                              Zarejestrowany: 26-05-2015 10:54                      .
                      Posty: 3427                                             2016-04-04 12:53:51 
 
                                   4 kwietnia 2016 12:53 | ID: 1297188 4 kwietnia 2016 12:53 | ID: 1297188
 
                 Patrycja Sobolewska (2016-04-04 11:44:45)
 77ewcia5 (2016-04-04 09:32:27)
Dziewczyny pierwsze słysze, żeby moczyć schab przed pieczeeniem w rękawie > 
 
 jest bardziej soczysty :) 
 
 Dokładnie. Tylko, że moja teściowa go nie piecze w rękawie a dusi w garnku pod przykryciem. 
 
                                                                     
- 
              
                48
                  
                    
									
										
											                          Patrycja Sobolewska                      										
									
                      
                       
                                              Zarejestrowany: 17-09-2015 10:44                      .
                      Posty: 19647                                             2016-04-04 13:02:15 
 
                                   4 kwietnia 2016 13:02 | ID: 1297196 4 kwietnia 2016 13:02 | ID: 1297196
 
                 goosiak4 (2016-04-04 12:53:51)
 Patrycja Sobolewska (2016-04-04 11:44:45)
 77ewcia5 (2016-04-04 09:32:27)
Dziewczyny pierwsze słysze, żeby moczyć schab przed pieczeeniem w rękawie > 
 
 jest bardziej soczysty :) 
 
 Dokładnie. Tylko, że moja teściowa go nie piecze w rękawie a dusi w garnku pod przykryciem. 
 
 pewnie jeszcze lepszy wychodzi oj bede musiala sprobowac zrobic :)! 
 
                                                                     
- 
              
                49
                  
                    
									
										
											                          goosiak4                      										
									
                      
                       
                                              Zarejestrowany: 26-05-2015 10:54                      .
                      Posty: 3427                                             2016-04-04 13:15:35 
 
                                   4 kwietnia 2016 13:15 | ID: 1297208 4 kwietnia 2016 13:15 | ID: 1297208
 
                 Patrycja Sobolewska (2016-04-04 13:02:15)
 goosiak4 (2016-04-04 12:53:51)
 Patrycja Sobolewska (2016-04-04 11:44:45)
 77ewcia5 (2016-04-04 09:32:27)
Dziewczyny pierwsze słysze, żeby moczyć schab przed pieczeeniem w rękawie > 
 
 jest bardziej soczysty :) 
 
 Dokładnie. Tylko, że moja teściowa go nie piecze w rękawie a dusi w garnku pod przykryciem. 
 
 pewnie jeszcze lepszy wychodzi oj bede musiala sprobowac zrobic :)! 
 
 Ja też zrobię. A z czym jecie taki schab? 
 
                                                                     
- 
              
                50
                  
                    
									
										
											                          77ewcia5                      										
									
                      
                       
                                              Zarejestrowany: 04-02-2016 11:02                      .
                      Posty: 2861                                             2016-04-04 13:36:42 
 
                                   4 kwietnia 2016 13:36 | ID: 1297220 4 kwietnia 2016 13:36 | ID: 1297220
 
                 goosiak4 (2016-04-04 13:15:35)
 Patrycja Sobolewska (2016-04-04 13:02:15)
 goosiak4 (2016-04-04 12:53:51)
 Patrycja Sobolewska (2016-04-04 11:44:45)
 77ewcia5 (2016-04-04 09:32:27)
Dziewczyny pierwsze słysze, żeby moczyć schab przed pieczeeniem w rękawie > 
 
 jest bardziej soczysty :) 
 
 Dokładnie. Tylko, że moja teściowa go nie piecze w rękawie a dusi w garnku pod przykryciem. 
 
 pewnie jeszcze lepszy wychodzi oj bede musiala sprobowac zrobic :)! 
 
 Ja też zrobię. A z czym jecie taki schab? 
 
 Ja jeśli faszeruje śliwką lub morelą nieraz i żurawiną nadaje się świetnie do ziemniaków jak mięso grubiej pokrojone w plastry. Poza tym sam czy z dodatkami na kanapkę często mam :-) 
 
                                                                     
- 
              
                51
                  
                    
									
										
											                          Stokrotka                      										
									
                      
                       
                                              Zarejestrowany: 28-04-2009 15:58                      .
                      Posty: 66136                                             2016-04-04 13:39:35 
 
                                   4 kwietnia 2016 13:39 | ID: 1297223 4 kwietnia 2016 13:39 | ID: 1297223
 
                 77ewcia5 (2016-04-04 09:32:27)
Dziewczyny pierwsze słysze, żeby moczyć schab przed pieczeeniem w rękawie > 
 
 Czasem trzymam w solance a czasem obsypują przyprawami i tak stoi do drugiego dnia w lodówce.. 
 
                                                                     
- 
              
                52
                  
                    
									
										
											                          oliwka                      										
									
                      
                       
                                              Zarejestrowany: 19-04-2008 00:57                      .
                      Posty: 161880                                             2016-04-04 13:49:50 
 
                                   4 kwietnia 2016 13:49 | ID: 1297228 4 kwietnia 2016 13:49 | ID: 1297228
 
                Schabu do rękawa nigdy nie moczę w solance, wieczorem nacieram przyprawami i na drugi dzień wkładam do rękawa z malutką ilością wody i tak piekę... czasami nadziewam morelami, śliwkami suszonymi lub żurawinkami... mniam... 
 
 
                                                                     
- 
              
                53
                  
                    
									
										
											                          Stokrotka                      										
									
                      
                       
                                              Zarejestrowany: 28-04-2009 15:58                      .
                      Posty: 66136                                             2016-04-04 13:52:36 
 
                                   4 kwietnia 2016 13:52 | ID: 1297230 4 kwietnia 2016 13:52 | ID: 1297230
 
                 oliwka (2016-04-04 13:49:50)
Schabu do rękawa nigdy nie moczę w solance, wieczorem nacieram przyprawami i na drugi dzień wkładam do rękawa z malutką ilością wody i tak piekę... czasami nadziewam morelami, śliwkami suszonymi lub żurawinkami... mniam... 
 
 
 Dajesz wody? Może wtedy nie taka sucha wychodzi.. 
 
                                                                     
- 
              
                54
                  
                    
									
										
											                          Sanne                      										
									
                      
                       
                                              Zarejestrowany: 19-07-2011 15:30                      .
                      Posty: 4945                                             2016-04-04 22:30:00 
 
                                   4 kwietnia 2016 22:30 | ID: 1297436 4 kwietnia 2016 22:30 | ID: 1297436
 
                Nigdy nie trzymam schabu w solance jeżeli mam piec go w rekawie. Zawsze faszeruje ( jeżeli ma byc faszerowany), nacieram ziołami , wkładam w rękaw ( tak leży przez okolo 12 godzin w lodowce, po wyciagnieciu z lodówki dochodzi jeszcze pare godzin do temperatury pomieszczenia) wrzucam w piekarnik nagrzany do 220 stopni, po 10 minutach zmniejszam na 130 stopni i pieke na każde 100g 14-17 minut. Pozniej wyłączam i mieso odpoczywa 30 minut .  Jak mam czas i ochotę to przed włożeniem do rękawa obsmażam mieso na mocno rozgrzanej patelni.  
 
                                      Ostatnio edytowany: 04-04-2016 22:34, przez: Sanne                                                   
- 
              
                55
                  
                    
									
										
											                          gocha2323                      										
									
                      
                       
                                              Zarejestrowany: 23-04-2013 20:58                      .
                      Posty: 12534                                             2016-04-04 22:46:02 
 
                                   4 kwietnia 2016 22:46 | ID: 1297448 4 kwietnia 2016 22:46 | ID: 1297448
 
                 Sanne (2016-04-04 22:30:00)
Nigdy nie trzymam schabu w solance jeżeli mam piec go w rekawie. Zawsze faszeruje ( jeżeli ma byc faszerowany), nacieram ziołami , wkładam w rękaw ( tak leży przez okolo 12 godzin w lodowce, po wyciagnieciu z lodówki dochodzi jeszcze pare godzin do temperatury pomieszczenia) wrzucam w piekarnik nagrzany do 220 stopni, po 10 minutach zmniejszam na 130 stopni i pieke na każde 100g 14-17 minut. Pozniej wyłączam i mieso odpoczywa 30 minut .  Jak mam czas i ochotę to przed włożeniem do rękawa obsmażam mieso na mocno rozgrzanej patelni.  
 
 ja zawsze obsmażam mięso, bo wtedy baiałko się ścina i szynka nie traci swojej soczystości, bo nie wypływa en sok! 
 
                                                                     
- 
              
                56
                  
                    
									
										
											                          Sanne                      										
									
                      
                       
                                              Zarejestrowany: 19-07-2011 15:30                      .
                      Posty: 4945                                             2016-04-04 22:54:21 
 
                                   4 kwietnia 2016 22:54 | ID: 1297451 4 kwietnia 2016 22:54 | ID: 1297451
 
                 gocha2323 (2016-04-04 22:46:02)
 Sanne (2016-04-04 22:30:00)
Nigdy nie trzymam schabu w solance jeżeli mam piec go w rekawie. Zawsze faszeruje ( jeżeli ma byc faszerowany), nacieram ziołami , wkładam w rękaw ( tak leży przez okolo 12 godzin w lodowce, po wyciagnieciu z lodówki dochodzi jeszcze pare godzin do temperatury pomieszczenia) wrzucam w piekarnik nagrzany do 220 stopni, po 10 minutach zmniejszam na 130 stopni i pieke na każde 100g 14-17 minut. Pozniej wyłączam i mieso odpoczywa 30 minut .  Jak mam czas i ochotę to przed włożeniem do rękawa obsmażam mieso na mocno rozgrzanej patelni.  
 
 ja zawsze obsmażam mięso, bo wtedy baiałko się ścina i szynka nie traci swojej soczystości, bo nie wypływa en sok! 
 
 Ja z leniwców jestem także , nie zawsze tak robie ;). Wole piekarnik na większa temperaturę ustawić i po kilku minutach zmniejszyć ;) 
 
                                                                     
- 
              
                57
                  
                    
									
										
											                          77ewcia5                      										
									
                      
                       
                                              Zarejestrowany: 04-02-2016 11:02                      .
                      Posty: 2861                                             2016-04-05 07:53:29 
 
                                   5 kwietnia 2016 07:53 | ID: 1297526 5 kwietnia 2016 07:53 | ID: 1297526
 
                 oliwka (2016-04-04 13:49:50)
Schabu do rękawa nigdy nie moczę w solance, wieczorem nacieram przyprawami i na drugi dzień wkładam do rękawa z malutką ilością wody i tak piekę... czasami nadziewam morelami, śliwkami suszonymi lub żurawinkami... mniam... 
 
 
 Dokładnie ja tak samo robię. W przyprawach lerzy w lodówce ok 24 godzin, a potem do rękawa dolewam pół szklanki wody i do piecyka  Pychotka mniam Pychotka mniam 
 
 
                                                                     
- 
              
                58
                  
                    
									
										
											                          goosiak4                      										
									
                      
                       
                                              Zarejestrowany: 26-05-2015 10:54                      .
                      Posty: 3427                                             2016-04-05 07:58:03 
 
                                   5 kwietnia 2016 07:58 | ID: 1297531 5 kwietnia 2016 07:58 | ID: 1297531
 
                Z szynki zeszlyśmy na schab  
 
 
                                                                     
- 
              
                59
                  
                    
									
										
											                          77ewcia5                      										
									
                      
                       
                                              Zarejestrowany: 04-02-2016 11:02                      .
                      Posty: 2861                                             2016-04-05 08:07:57 
 
                                   5 kwietnia 2016 08:07 | ID: 1297544 5 kwietnia 2016 08:07 | ID: 1297544
 
                 goosiak4 (2016-04-05 07:58:03)
Z szynki zeszlyśmy na schab  
 
 
    
 Z koszyczka święconego i jego zawartości - zeszłyśmy już na dziwne połączenia co z czym jemy  
 
 
                                                                     
- 
              
                60
                  
                    
									
										
											                          Patrycja Sobolewska                      										
									
                      
                       
                                              Zarejestrowany: 17-09-2015 10:44                      .
                      Posty: 19647                                             2016-04-05 08:09:18 
 
                                   5 kwietnia 2016 08:09 | ID: 1297546 5 kwietnia 2016 08:09 | ID: 1297546
 
                 goosiak4 (2016-04-05 07:58:03)
Z szynki zeszlyśmy na schab  
 
 
 tez dobrze