Sposobów gotowania botwiny jest wiele. My proponujemy przygotować ją wyłącznie na warzywach, jedynie z dodatkiem jajek i śmietany. Niektórzy jako bazę do botwinki przygotowują wywar mięsny (nawet na wędzonce). Jest to opcja na chłodne dni, kiedy wiosenna...
Zupę z botwinki przygotowuje się wiosną, kiedy liście buraka są miękkie i delikatne, a korzeń jest jeszcze mały. Wówczas liście botwiny mają najwięcej smaku i aromatu.
Tanie gotowanie - czyli jakie potrawy z młodych warzyw i nie tylko? Nie mam kompletnie ostatnio pomysłów na tanie i smaczne gotowanie a pojawiło się sporo młodych warzyw i nie tylko. Chciałabym bardzo poznać Wasze pomysłu...
Czy tak jak ja kochacie....zupy? Uwielbiam zupy - kremy! Od jakiegoś czasu najczęściej robię krem z brokuł. Jak nie chce mi się robić wywaru mięsnego o robię normalnie na kostce, dodaje warzyw albo mrożonych, albo świeżych (marchwka starkowana) no i później dodaje brokuły. Po ugotowaniu zdjemuję na...
Dlaczego warto robić słoiki? Powodów jest mnóstwo od tworzenia i podtrzymywania rodzinnych tradycji począwszy, po możliwość obdarowywania najbliższych pożywnym smakołykiem w słoiku. Zachcianki miewamy nie tylko w...
dzisiejszy obiadek wczoraj miałam kapuśniak, trochę zostało więc dokończymy i pizza z kiełbaską :-),dzisiejszy obiadek zupa jarzynowa, mielone i pierś kurczaka + ziemniaki i ogoreczki z własnej działki.,dzisiejszy obiadek Krupnik na młodych warzywkach ( tylko taki smakuje mojemu mężowi)...