Od paru lat w Polsce zaczęła się moda na zdrowe odżywianie, z drugiej strony na naszych stołach zaczęła coraz częściej gościć kuchnia chińska. To wpłynęło w dużej mierze na coraz większą popularność hodowania i spożywania kiełków. Nie każdy wie jaka moc zdrowia kryje się w tych...
Gleten to białko czterech zbóż:pszeniecy, jeczmienia,zyta i owsa.zanjdziesz go m.in. w kaszach , makaronach, pieczywie i ciastach.Oskarza sie go miedzy innymi o wywoływanie alergii oraz ujawianie sie celiakii, czyli wrodzonej nietolerancji glutenu.Choroba ta objawia sie m.in.osłabieniem organizmu...
Alergia jest to choroba, u podłoża której leży nieprawidłowa, nadmierna reakcja układu odpornościowego na czynniki zewnętrzne. Może się objawiać łagodnie, jak w przypadku kataru czy łzawienia, aż po zagrażający życiu wstrząs anafilaktyczny i śmierć. Rozszerzona...