Toksyny to trucizny organiczne wytwarzane przez drobnoustroje, rośliny i zwierzęta, ale mianem tym określa się również zanieczyszczenia chemiczne i przemysłowe.
Kiedy masz złe samopoczucie, brakuje ci energii, często zapadasz na infekcje, a twoja skóra jest szara - mogą to być objawy zakwaszonego organizmu, który nie pracuje prawidłowo. Stara się on zneutralizować działanie kwasów, co doprowadza...
Czego unikać odkwaszając organizm? Istnieje ogromna lista produktów spożywczych, które działają zakwaszająco. Trudno je wymienić w tak krótkim tekście, można jednak wskazać pewne podstawowe grupy, które warto omijać z daleka, gdy zaczyna się przeprowadzać proces odkwaszania...
Choć to nie nowy suplement, trzeba przyznać, że staje się coraz bardziej popularny. Jeśli chcesz schudnąć warto włączyć do swojej diety właśnie zielony jęczmień. Właściwości które posiada nie tylko pomagają pozbyć się zbędnych kilogramów, lecz także zadbać...
W wielu potrawach ocet jabłkowy używany jest jako dodatek do sałatek i dań mięsnych. Przyspiesza trawienie, pobudza wydzielanie soków żołądkowych i syntezę enzymów trawiennych, usuwa złogi i pomaga rozszczepiać tłuszcze, a w rezultacie przyczynia się do obniżenia wagi. Ocet pomaga...
Zupę z botwinki przygotowuje się wiosną, kiedy liście buraka są miękkie i delikatne, a korzeń jest jeszcze mały. Wówczas liście botwiny mają najwięcej smaku i aromatu.
# Na czarno Jeszcze do niedawna węgiel aktywny kojarzył się jedynie z problemami z trawieniem. Od jakiegoś jednak czasu coraz szerzej jest wykorzystywany w kosmetyce. Było kwestią czasu kiedy stał się dodatkiem do różnych potraw „na...
Od czego zacząć? Dieta oczyszczająca będzie skuteczna jeśli podejdziesz do niej na poważnie. Przygotowania przed dietą zakładają pożegnanie się ze słodyczami, czerwonym mięsem, alkoholem i kawą. Kolejnym ważnym etapem przygotowań jest wyrobienie sobie nawyku częstego picia...
Ksylitol 100% naturalny produkt. Doskonały zamiennik białego cukru. 40% mniej kalorii niż sacharoza. Alkalizuje (odkwasza) organizm. 14 razy niższy indeks glikemiczny. Zapobiega próchnicy. [wymoderowano]