Leczo to potrawa coraz częściej goszcząca w naszych domach. Pochodzi z Węgier, gdzie przyrządzana jest z pomidorów, świeżej papryki, cebuli, słoniny, suszonej papryki oraz często kiełbasy duszonych na smalcu. Zdarza się, że do potrawy dodawane jest jajko. W naszym kraju spotyka się leczo...
Indeks Glikemiczny ( IG) – jest to średni procentowy wzrost stężenia glukozy we krwi, po spożyciu danego produktu, zawierającego 50 gram przyswajalnych węglowodanów. Jako podstawę skali (100%) przyjęto wzrost poziomu cukru we krwi po spożyciu 50 g czystej glukozy. Indeks...
Ujemne kalorie- produkty z tej grupy są poszukiwane przez wiele kobiet dbających o linię. Spożywając je przetworzenie pokarmu kosztuje nas więcej energii niż sama wartość energetyczna jedzenia. Pokarm trawimy długo i spalamy przy tym więcej energii niż zyskujemy jedząc...
Wybór menu na własne wesele nie jest łatwy. Trzeba podjąć decyzję za wielu osób. Z pewnością możecie liczyć na podpowiedzi ze strony restauracji, jednak ważne, żebyście...
Składniki: jabłko, kapusta pekińska (mała), 2 marchewki, pietruszka, półśredniego selera, 2 pomidory, 1/3 pora, cebula, cukier, sól, majonez. Przygotowanie: cebulę, pora i...