brukselka- jak i z czym ją jeść?? uwielbiam brukselke. szczegolnie w zupie. ale chce jakos inaczej ją zrobic ale nie wiem jak. a Wy z czym i jak ją jecie???,brukselka- jak i z czym ją jeść?? Ja robię tak:Gotuję brukselkę,na patelnie lub do garnka ( zależy...
Jest wiele metod żywienia spośród których możesz wybierać, ale dieta zgodna z grupą krwi jest z pewnością jedną z najbardziej bezpiecznych i powszechnych. Jej zwolennicy zwracają uwagę na fakt, że dieta ta jest bardzo urozmaicona i mniej restrykcyjna w...
brukselka Nie będę ukrywać nie lubię. Ale przykładem świecić trzeba - macie jakiś sposób na brukselkę by była bardziej zjadliwa?naiwna wiara że uczciwość coś znaczy,brukselka Dla mnie jest zjadliwa w każdej postaci, więc raczej Ci nie pomogę ! Uwielbiam brukselkę
Obiad na piątek W katolickich domach w piątki zachowuje się post, czyli wstrzemięźliwość od potraw mięsnych. Wtedy pojawia się problem czym w takim razie zastąpić mięso, które zwykle jest podstawowym składnikiem domowych obiadów. Jednak istnieje bardzo duży wybór potraw bezmięsnych (i nie...
brukselka- jak i z czym ją jeść?? Ja lubię Ale jak dawno jej nie jadłam.. Chyba jeszcze nie widać w sprzedaży?
Właśnie dowiedziałaś się, że jesteś w ciąży i zastanawiasz się jak zadbać o prawidłowy rozwój maleństwa? Chyba każda kobieta w takiej chwili zastanawia się czy właściwie o siebie dba, czy jej dieta jest zdrowa, a tryb życia prawidłowy? Zaczynasz bardziej zwracać uwagę na to co jesz, jakich kosmetyków...
W czasie ciąży zwiększa się zapotrzebowanie kobiety na witaminy i minerały. Najlepiej, gdy twoja dieta będzie zawierała takie składniki, które są najbogatsze w odpowiednie...
Mamy to oszustki! Tak… Taka jest prawda. Zawsze przemycimy coś zdrowego do potrawy z lekka oszukując malucha, który nie lubi brukselki, brokułów, selera,...
Czy lubimy brukselkę ? Czemu prawie nikt nie lubi brukselki? Eksperci sądzą, że po prostu nie umiemy jej ugotować
Kolagen – co to takiego? Kolagen jest jednym z głównych białek budulcowych naszej skóry. Znajduje się także w kościach, ścięgnach, więzadłach, naczyniach krwionośnych i pozostałej tkance łącznej, stanowiąc około 30% wszystkich protein w ciele człowieka. Wyróżnia się blisko 30 typów kolagenu...
Kolagen – co to takiego? Kolagen jest jednym z głównych białek budulcowych naszej skóry. Znajduje się także w kościach, ścięgnach, więzadłach, naczyniach krwionośnych i pozostałej tkance łącznej, stanowiąc około 30% wszystkich protein w ciele człowieka. Wyróżnia się blisko 30 typów kolagenu...
Wysoki poziom cholesterolu, szczególnie "złego" LDL (lipoproteiny niskiej gęstości), jest głównym czynnikiem ryzyka rozwoju chorób sercowo-naczyniowych, takich jak miażdżyca, zawał serca czy udar mózgu. To, że nadmiar cholesterolu w osoczu krwi może prowadzić do budowania się płytek miażdżycowych...
Jak wzmocnić odporność dziecka? Zarówno latem, jak i w okresie jesienno-zimowym Twoja pociecha narażona jest na rozwój groźnych infekcji bakteryjnych i wirusowych. Do najczęstszych objawów zarażenia należą m.in. ból gardła, kaszel oraz...
Jakie są przyczyny wzdęć? Najczęściej są konsekwencją szeroko pojętego stylu życia i podejmowanych wyborów żywieniowych. Czynniki, które należy tu wymienić to: stres, napięcie emocjonalne, rodzaj wykonywanej pracy, dieta oraz używki. Natomiast w mniejszym stopniu mogą mieć...
Idealne sałatki na grilla z sezonowych warzyw i owoców Niezbędnym elementem każdego grilla są różnego rodzaju sałatki, które urozmaicają posiłek na świeżym powietrzu. Wiosną i latem jak najczęściej należy sięgać po sezonowe warzywa i owoce, będące źródłem witamin oraz innych...
W takim okresie warto skupić się przede wszystkim na prawidłowym działaniu układu odpornościowego, dzięki temu będziemy mniej podatni na infekcje, objawy choroby będą mniej uciążliwe a co najważniejsze skrócimy czas jej trwania. Najlepszym wsparciem dla układu immunologicznego jest odpowiednio zbilansowana...
Żelazo jest niezbędnym składnikiem mineralnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Bierze ono udział między innymi w transporcie i magazynowaniu tlenu w tkankach oraz mielinizacji komórek nerwowych. Oprócz tego stymuluje układ odpornościowy, uczestniczy w syntezie DNA, wpływa na proces oczyszczania...
Jeśli planujesz ciążę lub jesteś w początkowej jej fazie – koniecznie zacznij brać kwas foliowy – min 0,4 mg dziennie. Ciężko jest zapewnić sobie wchłanialność z pożywienia tej witaminy na tak wysokim poziomie, dlatego dobrze sprawdzi się kwas foliowy w tabletkach – do kupienia bez...
Dieta FODMAP pojawia się coraz częściej w pytaniach na forach internetowych dotyczących zdrowego stylu życia. Najczęściej informacji szukamy w sieci, czasem w książkach. Natrafiamy tam na niezliczoną ilość nowych diet i komentarzy. Łatwo można się w nich pogubić. Szczególnie, że ich nazwy potrafią...
Białko, czyli dlaczego warto jeść mięso? Odchudzanie to dosyć prosty - z punktu widzenia biochemii - proces. Polega on na wygenerowaniu ujemnego bilansu energetycznego organizmu, a w konsekwencji - na spaleniu nadmiaru tłuszczu. Mitem jest stwierdzenie, że spalanie tkanki tłuszczowej...