Miętowa panna cotta z czekodżemem Łowicz - przepis. Przepisy na ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
        Przepisy » 
         Miętowa panna cotta z czekodżemem Łowicz    
 
    
        Miętowa panna cotta z czekodżemem Łowicz
        
		
			
					mbc rozsmakował(a) się w tym!			
	 
 
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        •	1 słoiczek czekodżemu Łowicz Śliwka z Belgijską Czekoladą 
•	500 ml śmietanki 30%
•	100 ml mleka 
•	3 łyżeczki żelatyny
•	2 łyżeczki cukru trzcinowego
•	2 łyżeczki suszonej mięty
•	szczypta chlorelli do zabarwienia musu
•	liście mięty do ozdoby
                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Śmietankę oraz mleko przelej do garnuszka, wsyp cukier, suszoną miętę, chlorellę i, mieszając, mocno podgrzej (ale nie do zagotowania). Zdejmij garnuszek z ognia. Do ciepłego płynu wsyp żelatynę i dokładnie wymieszaj, aż się rozpuści. Zostaw do ostudzenia i lekkiego stężenia. Na dno pucharka wykładaj na przemian porcję miętowej kremówki i czekodżemu. Wstaw do lodówki na 2 godziny, a najlepiej do całkowitego stężenia. Przed podaniem ozdób listkami świeżej mięty. Brownie z kokosową nutą i czekodżemem Łowicz
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.