•	1 słoiczek czekodżemu Łowicz Śliwka z Belgijską Czekoladą 
•	500 ml śmietanki 30%
•	100 ml mleka 
•	3 łyżeczki żelatyny
•	2 łyżeczki cukru trzcinowego
•	2 łyżeczki suszonej mięty
•	szczypta chlorelli do zabarwienia musu
•	liście mięty do ozdoby
Śmietankę oraz mleko przelej do garnuszka, wsyp cukier, suszoną miętę, chlorellę i, mieszając, mocno podgrzej (ale nie do zagotowania). Zdejmij garnuszek z ognia. Do ciepłego płynu wsyp żelatynę i dokładnie wymieszaj, aż się rozpuści. Zostaw do ostudzenia i lekkiego stężenia. Na dno pucharka wykładaj na przemian porcję miętowej kremówki i czekodżemu. Wstaw do lodówki na 2 godziny, a najlepiej do całkowitego stężenia. Przed podaniem ozdób listkami świeżej mięty. Brownie z kokosową nutą i czekodżemem Łowicz