Makaron z jagnięciną, rozmarynem, czosnkiem  - przepis. Przepisy na ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
        Przepisy » 
         Makaron z jagnięciną, rozmarynem, czosnkiem     
 
    
        Makaron z jagnięciną, rozmarynem, czosnkiem 
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        •	Makaron Lubella Pióra 1 opakowanie
•	łopatka jagnięca, zrolowana 800g
•	marchewka 1 sztuka
•	topinambur 350g
•	cebula 1 sztuka
•	czosnek 10 ząbków
•	jarmuż 1 pęczek
•	rozmaryn 5 gałązek
•	sól i pieprz do smaku
                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Łopatkę dopraw i obsmaż z każdej strony na mocno rozgrzanej patelni z odrobiną oleju. Dodaj cebulę, marchew czosnek i rozmaryn. Całość przesmaż i podlej szklanką wody. Wstaw wszystko do piekarnika nagrzanego do 180 st. C na ok. 35-40 minut. Topinambur wyszoruj i przekrój na pół. Przesmaż ok. 5-7 minut, dodaj jarmuż i smaż przez kolejne ok. 3 minuty. Dodaj sos z pieczenia łopatki.
Makaron wymieszaj z sosem i topinamburem, podawaj z plastrami pieczonej jagnięciny.
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.