•	Makaron Lubella Pióra 1 opakowanie
•	łopatka jagnięca, zrolowana 800g
•	marchewka 1 sztuka
•	topinambur 350g
•	cebula 1 sztuka
•	czosnek 10 ząbków
•	jarmuż 1 pęczek
•	rozmaryn 5 gałązek
•	sól i pieprz do smaku
Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Łopatkę dopraw i obsmaż z każdej strony na mocno rozgrzanej patelni z odrobiną oleju. Dodaj cebulę, marchew czosnek i rozmaryn. Całość przesmaż i podlej szklanką wody. Wstaw wszystko do piekarnika nagrzanego do 180 st. C na ok. 35-40 minut. Topinambur wyszoruj i przekrój na pół. Przesmaż ok. 5-7 minut, dodaj jarmuż i smaż przez kolejne ok. 3 minuty. Dodaj sos z pieczenia łopatki.
Makaron wymieszaj z sosem i topinamburem, podawaj z plastrami pieczonej jagnięciny.