Zupa wiosenna – nasz wybór - Artykuł
Znajdź nas na

Polub Familie.pl na Facebooku

Poleć link znajomym

Zupa wiosenna – nasz wybór

Jak wykorzystać zdrowe warzywa, a szczególnie te sezonowe? Z pewnością najlepiej jako rozmaite wiosenne sałatki. Jednak również dobrze sprawdzą się w wiosennych zupach koniecznie przyprawionych świeżymi ziołami.

Zupa wiosenna z bazylią

Składniki:

  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1 por
  • Kawałek selera
  • Mrożony groszek
  • Pomidory w puszce
  • Sól i pieprz do smaku
  • Świeże listki bazylii
  • Kostka bulionowa warzywna

Wykonanie KROK PO KROKU:

  1. Wymyć marchewkę i pietruszkę oraz pokroić w plasterki
  2. Seler obrać, por oczyścić i odciąć zieloną część, przekroić wzdłuż i pokroić w półplasterki.
  3. Zagotować wodę z kostką. Dodać wszystkie warzywa oprócz groszku.
  4. Gotować do miękkości warzywa. W trakcie dodać rozdrobnione pomidory z puszki.
  5. Przed końcem gotowania wrzucić groszek.
  6. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
  7. Na talerzach udekorować listkami bazylii.

Najnowsze komentarze