4. Napój ogórkowy z maślanką
Składniki:
- 1 spory ogórek,
- duża garść natki pietruszki,
- duża garść koperku,
- 2 ząbki czosnku,
- 2/3 szklanki maślanki,
Sposób przygotowania KROK PO KROKU:
- Ogórka obrać ze skóry i pokroić na mniejsze kawałki,
- Umytą pietruszkę i koperek posiekać,
- Czosnek obrać z łupin i przecisnąć przez praskę,
- Kawałki ogórka, posiekany koperek i pietruszkę oraz przeciśnięty czosnek wrzucić do blendera, zalać maślanką i zmiksować na gładką masę
5. Koktajl z brokułów z dodatkiem kiełków
Składniki:
- połowa małego brokuła,
- 1/2 szklanki jogurtu naturalnego,
- 2 łyżki dowolnych kiełków (brokuła,rzodkiewki, soczewicy),
- sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania KROK PO KROKU:
- Brokuła umyć i podzielić na różyczki,
- Kawałki brokuła, kiełki i jogurt wrzucić do blendera, doprawić solą i pieprzem,
- Zmiksować na gładką masę,