Kawa w tygielku z kardamonem  - przepis. Przepisy na Kawy i herbaty, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
    
        Kawa w tygielku z kardamonem 
        
		
			
					xdrfv rozsmakował(a) się w tym!			
	 
 
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        Na dwie kawy:
Kawa w ziarnach 10g
kardamon 2 ziarna
1/2 laski wanilii
śmietana kremówka 4 łyżki
cukier 4 łyżeczki
szczypta startej czekolady i brązowego cukru                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Kawę mielimy w młynku przed zaparzeniem. W tygielku zaparzamy kawę z dodatkiem kardamonu. Na filiżankę bierzemy 2 łyżeczki  kawy i 1 utłuczone w moździerzu ziarenko kardamonu. Śmietankę kremówkę ubijamy z białym cukrem i 1/2 laski wanilii (ewentualnie cukru waniliowego). Na zaparzona kawę nakładamy czapeczkę z ubitej śmietany, którą posypujemy startą czekoladą lub brązowym cukrem. Pychotka!
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.