"Domowa, gorąca czekolada w proszku" - przepis. Przepisy na Kawy i herbaty, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
        Przepisy » 
         "Domowa, gorąca czekolada w proszku"    
 
    
        "Domowa, gorąca czekolada w proszku"
        
        
     
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        200 g mlecznej czekolady
400 g pełnotłustego mleka w proszku
200 g prawdziwego kakao
100 g cukru pudru
20 g cukru waniliowego
laska wanilii                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Przez drobne sitko przesiewamy mleko, kakao oraz cukier puder. Grudki rozcieramy łyżką.
Do czekoladowego proszku dodajemy posiekaną drobno czekoladę oraz cukier waniliowy i mieszamy.
Na sam koniec wkładamy do słoiczka przeciętą na pół laskę wanilii.
Przygotowaną czekoladę wystarczy zalać gorącą wodą - mniej więcej cztery łyżeczki na 200 ml. ;)
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.