Mojito - przepis. Przepisy na Napoje alkoholowe, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
    
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        1 miarka białego rumu (polski kieliszek, europejski shot, dawka podwójna - dla potrzebujących),
połowa limonki pokrojona w ósemki,
1-2 łyżeczki brązowego cukru,
1-2 łodyżki świeżej mięty,
woda gazowana lub niegazowana 
kostki lodu                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Zgnieść limonkę, miętę i cukier na dnie szklanki do czasu, aż cukier się nie rozpuści, a mięta nie uwolni aromatu. Następnie dodać kilka kostek lodu, dolać biały rum, a na koniec wodę. Teraz wystarczy wszystko wymieszać, udekorować liśćmi mięty i limonką. Gotowe! 
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.