Bigos z cukinii i wędzonego boczku

Składniki

4 duże cukinie
2 cebule
4pomidory
olej
25 dag wędzonego boczku
3 kiełbasy śląske mogą być równiez inne
natka pietruszki
kostka rosołowa
2 łyżeczki vegety

Sposób przyrządzenia

Cukinie myjemy obieramy kroimy wzdłuż na pół usuwamy nasiona ze środka reszte kroimy w małą kostkie.Wkładamy do garnka wlewamy 1/2 szklanki wody gotujemy pare minut na małym ogniu pod przykryciem.Obieramy cebule kroimy w kostkie tak samo kiełbase,smażymy aż cebula się zeszkli następnie dodajemy do cukiniiwraz z kostką rosolową doprawiamy vegetą do smaku i dusimy,pomidory  myjemy obieramy i kroimy w kawalki boczek kroimy w kostkie i podsmazamy dodajemy pomidorychwile smażymy.Przekładamy do cukinii dusimy aż cukinia będzie miękkawsypujemy posiekaną natkie pietruszki mieszamy.Można podawać z chlebem ja osobiście wole z ziemniakami