Dynię umyć, obrać, usunąć pestki, wydrążyć kulki specjalną łyżeczką (np. do lodów), zalać wrzącą osoloną wodą, chwilę pogotować, odcedzić.
Wodę zagotować z cukrem, włożyć kulki dyni i gotować na małym ogniu, aż będą miękkie. Przełożyć do słoików typu twist, zakręcić wieczkami wyłożonymi folią aluminiową. Pasteryzować w tem. około 90 stopni, przez 25 minut.
Po ugotowaniu dokręcić wieczka.
Adres redakcji:
ul.Białowieska 7/9 lok. 34
04-063 Warszawa
Napisz do nas:
info@familie.pl
Familie.pl – Internetowa Społeczność Rodziców. To Portal dla rodziców tworzony przez rodziców. Szczegółowy opis ciąży – tydzień po tygodniu, fazy porodu – przełam swój strach i nie bój się pytać. Na specjalnym forum dla rodziców znajdziesz rozwiązania wszystkich swoich problemów. Nasi eksperci – lekarze, prawnicy i wielu innych za darmo udzielają porad dla rodziców. Ślub i wesele, Ciąża, Rodzice – to tylko niektóre tytuły naszych serwisów. W każdym z nich znajdziesz coś dla siebie. Przyłącz się do nas!
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.