Krupnik diabelski  - przepis. Przepisy na Zupy zagęszczane, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                
            
        
     
 
  
  
    
    
    
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        1,5 l rosołu 
10 dag kaszy jęczmiennej perłowej 
40 dag ziemniaków 
10 dag cebuli
tłuszcz 
½ szklanki krwi z kaczki 
4 jajka przepiórcze ugotowane na twardo 
sól, pieprz, przyprawa do zup i sok z cytryny do smaku. 
                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Kaszę opłukać, zalać wrzącym rosołem i gotować na małym ogniu, często mieszając. Ziemniaki umyć obrać, opłukać, pokroić w kostkę, dodać do kaszy pod koniec gotowania i ugotować do miękkości. Cebulę obrać, opłukać, drobno pokroić, usmażyć, połączyć z zupą, krwią zakwaszoną sokiem cytrynowym i jajkami. Chwilę pogotować, doprawić.
                
              
    
    
    
    
    
    
 
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
 
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
 
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.