PAMPUSZKI ZIEMNIACZANE - przepis. Przepisy na Kluski i pierogi, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
    
        PAMPUSZKI ZIEMNIACZANE
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        12 ziemniaków
1/2 szkl mąki
1 jajko
2 łyżki stołowe masła topionego lub oleju
1/2 szkl śmietany 30%
sól                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Ziemniaki ugotowane w łupinie ostudzić i obrać, po czym przepuścić przez maszynkę. Następnie dodać sól, jajko oraz mąkę i wymieszać, aż powstanie masa o jednolitej konsystencji. Przygotowaną masę rozwałkować na grubość 2 cm, pokroić na niewielkie romby i obsmażyć. Gotowe pampuszki polać śmietaną.
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.