ROLADKI PIECZONE Z ROZMARYNEM

Składniki

- 2 cukinie
- 2 małe bakłażany
- 25 g kaparów
- 80 g suszonych pomidorów w oleju
- 500 g serka śmietankowego
- 3 żółtka
- łyżka białego octu winnego
- łyżeczka posiekanego i kilka gałązek świerzego rozmarynu
- sól, pieprz

Sposób przyrządzenia

Cukinie i bakłażany umyć, osuszyć, a następnie obieraczką do warzyw pociąć w podłużne, cienkie plastry. Kapary i pomidory drobno posiekać. Połączyć z serkiem, zółtkami, octem i posiekanym rozmarynem. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Pastę rozsmarować na plastrach cukini i bakłażana. Zrolować je. Naczynie żaroodporne posmarować olejem z pomidorów i ułożyć w nim roladki, przedzielając je gałązkami rozmarynu. Zapiekać ok. 25 min w 200st C. Podawać na ciepło lub zimno.