Makaron zapiekany z pieczarkami  - przepis. Przepisy na Dania z makaronu, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
        Przepisy » 
         Makaron zapiekany z pieczarkami     
 
    
        Makaron zapiekany z pieczarkami 
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        1 opakowanie makaronu (nitki, wstążki) 
15 dag pieczarek 
tłuszcz
2 dag kaparów 
10 dag polędwicy 
10 dag żółtego sera 
sól i pieprz do smaku 
bułka tarta do naczynia 
                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Makaron ugotować w osolonej wodzie.
Pieczarki oczyścić, pokroić w plasterki i podsmażyć. Wymieszać z makaronem, opłukanymi kaparami i pokrojoną w paseczki polędwicą. Doprawić do smaku. Przełożyć do naczynia wysmarowanego tłuszczem i posypanego bułką tartą. Posypać startym serem i zapiec w gorącym piekarniku.
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.