Kaczka pieczona z mandarynkami  - przepis. Przepisy na Potrawy mięsne, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
        Przepisy » 
         Kaczka pieczona z mandarynkami     
 
    
        Kaczka pieczona z mandarynkami 
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        młoda kaczka
oliwa
40 dag mandarynek 
5 dag dżemu pomarańczowego 
5 dag piernika 
sól, pieprz biały i sok z cytryny do smaku                     
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Sprawioną kaczkę umyć, odciąć szyję i skrzydła, natrzeć przyprawami, uformować tuszkę w kieszeń i pozostawić w chłodziarce na 1 godzinę. Następnie polać tłuszczem i piec skrapiając wodą - potem wytworzonym sosem. 
Mandarynki umyć, sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w półplasterki, dodać do kaczki pod koniec pieczenia razem z dżemem i startym piernikiem. 
Miękką kaczkę wyjąć, pokroić na porcje, usuwając częściowo kości, ułożyć na półmisku  i polać doprawionym sosem. Podawać z ryżem i zieloną sałatą.  
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.