Ciastka rodzynkowe - przepis. Przepisy na Ciasteczka, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
    
        Ciastka rodzynkowe
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        25 dag mąki, 25 dag cukru pudru, 8 dag masła, 2 jaja, 8 dag rodzynków, 25 ml likieru, cynamon i goździki do smaku, lukier                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Rodzynki opłukać, odsączyć z wody, zalać likierem i pozostawić na godzinę. Jaja umyć. Masło utrzeć z cukrem  i startymi przyprawami, dodać jaja, zagnieść ciasto, przesypując co jakiś czas przesianą mąką. Następnie rozwałkować na grubość 1/3 centymetra. Za pomocą okrągłej foremki wykroić z ciasta małe porcje. Posmarować je lukrem, posypać rodzynkami i upiec w mocno rozgrzanym piekarniku. Rodzynki można zastąpić kandyzowaną skórką pomarańczową.
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.