Siekane burgery wołowe z chrzanem i ogórkiem korniszonem - przepis. Przepisy na Dania z grilla, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
        Przepisy » 
         Siekane burgery wołowe z chrzanem i ogórkiem korniszonem    
 
    
        Siekane burgery wołowe z chrzanem i ogórkiem korniszonem
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        4 porcje
•	chrzan Krakus - 4 łyżki 
•	ogórki korniszony z czosnkiem Krakus - 8 szt.
•	wołowina (np. antrykot) - 440 g
•	bułka - 4 szt.
•	sałata karbowana - 4 liście
•	oliwa z oliwek - 3 łyżki
•	szczypta soli i pieprzu
                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                
- Wołowinę drobno posiekać nożem, dodać 1 łyżkę oliwy, doprawić solą oraz pieprzem i wyrobić.
- Z mięsa uformować kotlety wielkości bułki i zgrillować.
- Bułki przekroić na pół, wnętrze lekko posmarować pozostałą oliwą i przez chwilę ułożyć na grillu, aby bułki nabrały temperatury.
- Potem, układać kolejno: sałatę, burgera, po 1 łyżce chrzanu Krakus oraz plastry ogórków korniszonów z czosnkiem, również od Krakusa.
 
 
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.