Grillowane kwiaty cukinii z łososiem i ogórkiem kiszonym - przepis. Przepisy na Dania z grilla, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
        Przepisy » 
         Grillowane kwiaty cukinii z łososiem i ogórkiem kiszonym    
 
    
        Grillowane kwiaty cukinii z łososiem i ogórkiem kiszonym
        
		
			
					PRHub rozsmakował(a) się w tym!			
	 
 
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        (4 porcje)
3 ogórki kiszone Krakus
chrzan tarty w słoiczku Krakus
12 kwiatów cukinii (większych)
200 g serka twarożkowego naturalnego
100 g łososia wędzonego
2 ząbki czosnku
1 łyżka świeżego tymianku
150 g szynki prosciutto (cieniutkie plastry)
400 g młodych ziemniaczków
szczypiorek
pieprz
sól
1 łyżka oleju                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                
- Ziemniaki wyszoruj i ugotuj w osolonej wodzie. Odcedź, dodaj do nich olej i otocz je nim.
- Przygotuj farsz do nadzienia kwiatów cukinii: przełóż do miski serek, drobno pokrojonego łososia, drobno pokrojone ogórki kiszone, starty czosnek, pokrojony tymianek oraz szczyptę pieprzu. Wymieszaj.
- Szczypiorek zblanszuj we wrzątku – do ugotowanej wody (1 litr) wrzuć na 10–15 sekund szczypiorek podzielony na liście, następnie schłodź zimną wodą.
- Kwiaty cukinii bardzo dobrze umyj i dokładnie wypłucz, a potem osusz.
- Przy pomocy łyżeczki nadziej kwiaty i każdy z nich przewiąż liściem szczypiorku.
- Szynkę ułóż na tackach do grillowania. Na szynce ułóż nadziane kwiaty cukinii.
- Ziemniaczki ułóż na grillu i zacznij grillować z jednej ze stron. Gdy się zarumienią, przełóż je na drugą stronę.
- Po przełożeniu ziemniaków na drugą stronę ułóż na grillu tacki z szynką i cukinią. Grilluj je przez 2–3 minuty, po czym przełóż kwiaty na drugą stronę i grilluj przez kolejne 2–3 minuty. W tym czasie szynka ładnie się zarumieni.
- Wyłóż na talerz porcję chrzanu oraz szynkę, kwiaty cukinii i ziemniaki.

              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.