Ciasto:
•	230 g mąki pszennej
•	100 g masła
•	łyżka śmietany
•	3 łyżki zimnej wody
•	0/5 łyżeczki soli
Nadzienie:
•	2 łyżki Ketchupu Kotlin Łagodny
•	250 g tłustego twarogu
•	spora szczypta soli
•	spora szczypta pieprzu
•	łyżka śmietany
•	pół czerwonej papryki
Dodatkowo:
•	Ketchup Kotlin Łagodny na nos Rudolfa
•	10 łyżeczek kremowego serka naturalnego
•	ziarna pieprzu na oczy Rudolfa
•	precelki na rogi Rudolfa
•	odrobina masła i bułki tartej do foremek
Mąkę mieszamy z solą. Siekamy ją z masłem po czym rozcieramy palcami tworząc drobną kruszonkę. Dodajemy wodę, śmietanę, jajko i zagniatamy na gładkie ciasto. Jeśli trzeba schładzamy je w lodówce. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Ciasto dzielimy na 10 części. Foremki na tartaletki smarujemy tłuszczem i wysypujemy bułką tartą.
Wykładamy ciastem i schładzamy przez 15 minut. Twarożek mieszamy ze śmietaną, Ketchupem Kotlin Łagodny, pokrojoną w kostkę papryką oraz jajkiem i przyprawami. Nakładamy do foremek wyłożonych ciastem i pieczemy około 20-25 minut, aż ciasto będzie przyrumienione. Odstawiamy na kratkę do ostudzenia. Każdą tartaletkę smarujemy kremowym twarożkiem i ozdabiamy, z precelków tworząc rogi Rudolfa, z ketchupu Kotlin Łagodny nos, a z pieprzu oczy.