Ribollita z jarmużem i aldamerem - przepis. Przepisy na Zupy, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                
            
        
     
 
  
  
    
    
        Przepisy » 
         Ribollita z jarmużem i aldamerem    
 
    
        Ribollita z jarmużem i aldamerem
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
        
     
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        •	2 średnie marchewki
•	½ selera naciowego
•	1 cebula
•	4 łyżki oliwy do zupy i 3 do grzanek
•	3 ziemniaki
•	1 puszka białej fasoli konserwowej
•	ok. 2 l wody
•	sól, płatki chili, świeży rozmaryn, tymianek do smaku
•	5-6 liści jarmużu
•	2-3 kromki czerstwego chleba
•	3 ząbki czosnku
•	100 g sera żółtego Aldamer MSM Mońki
                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Marchew pokroić w półkrążki, cebulę w kostkę, a seler w cząstki i wszystko chwilę podsmażyć na oliwie. Dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, wlać wodę, posolić i wszystko gotować do miękkości. Następnie dodać fasolę, pokrojony jarmuż pozostałe przyprawy i całość zagotować.
Pokrojony w plasterki czosnek podsmażyć na jasnozłoty kolor na dwóch łyżkach oliwy, wyciągnąć i dodać do zupy. Chleb poszarpać na niewielkie kawałki i podsmażyć na oliwie czosnkowej. Gotową zupę rozlać do miseczek, posypać starkowanym na grubym oczku aldamerem i czosnkowymi grzankami.
Smacznego! 
                
              
    
    
    
    
    
    
 
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
 
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
 
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.