POTRZEBUJESZ NA 2 PORCJE:
warstwa fioletowa:
•	4 łyżki borówek
•	3 łyżki jagód 
•	2 łyżki jogurtu greckiego
•	łyżeczka miodu
warstwa różowa ciemna:
•	mały gotowany burak (ok. 80g)
•	garść malin (ok. 60g)
•	2 łyżki pestek granatu
warstwa różowa jasna:
•	40 g płatków Lubella Mlekołaki Miodo Kółka
•	6-7 truskawek (ok. 90g)
•	łyżka jogurtu greckiego
na wierzch:
•	20 g płatków Lubella Mlekołaki Miodo Kółka
•	świeże owoce do ozdoby
Danie możesz przygotować sobie wieczorem, włożyć do lodówki i rano wstać na gotowe śniadanie. Możesz także przyrządzić je rano, ponieważ zmiksowanie składników na poszczególne warstwy, zajmuje dosłownie chwilkę. Jagody zmiksuj z jogurtem greckim i miodem. Wymieszaj z całymi borówkami i przełóż do wysokich szklanek. Ugotowanego buraka zmiksuj z malinami. Przełóż na warstwę fioletową i posyp pestkami granatu. Truskawki zmiksuj z jogurtem i płatkami . Nałóż do szklanek, a z wierzchu posyp resztą płatków i ozdób owocami.