•	Makaron Lubella Uszka 1 opakowanie
•	oscypek 200g 
•	kurki oczyszczone 400g
•	cebula mała 2 sztuki 
•	koperek 1 pęczek
•	śmietana 30 % 200ml
•	masło 30g
•	sól i pieprz do smaku
Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedź, pozostawiając pół kubka wody z gotowania. 
 Kurki przesmaż na maśle, dodaj drobno posiekaną cebulę i smaż kilka minut, aż zmięknie. Podlej śmietaną i zagotuj. Do sosu dołóż ugotowany makaron. Wymieszaj dobrze. Dodaj sól i pieprz.
Dodaj koperek, nałóż na talerze i posyp oscypkiem pokrojonym w cienkie plasterki.
Uwaga: Jeśli sos z makaronem byłby zbyt suchy , podlej go odrobiną wody z gotowania