•	1 słoik ogórków korniszonów z chili Krakus 
•	2- 3 tortille pszenne 
•	4-5 łyżek ajwaru (pasta z pieczonej papryki)
•	300 gram piersi kurczaka 
•	oliwa z oliwek do smażenia 
•	sól, pieprz, majeranek i wędzona papryka do zamarynowania kurczaka 
•	½ papryki czerwonej 
•	ćwierć główki sałaty lodowej 
•	1 awokado 
•	¼ czerwonej cebuli 
•	pęczek natki pietruszki 
•	sól, pieprz
•	3-4 łyżki oliwy z oliwek 
•	sok z ½ limonki 
Awokado, cebulę, natkę pietruszki, oliwę z oliwek, sok z limonki oraz szczyptę soli i pieprzu zmiksuj na gładki sos. Pierś kurczaka zamarynuj w soli, pieprzu, majeranku i paście z pieczonej papryki. Grilluj po 2-3 minuty z każdej strony. Pokrój w drobniejsze paski. Paprykę oraz sałatę pokrój w paski. Tortille podgrzej, rozsmaruj na nich równomiernie ajwar. Na jednym z brzegów ułóż sos na bazie awokado, sałatę, paprykę, kurczaka oraz ogórki korniszony z chili Krakus. Całość zwiń ciasno w rulon, a następnie pokrój na mniejsze kawałki, każdy z nich zabezpieczając wykałaczką. Podawaj od razu lub po schłodzeniu w lodówce.