Kurczak pieczony z pigwą - przepis. Przepisy na Potrawy mięsne, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
    
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        - 2 udka i 4 skrzydełka
zalewa:
- 1 łyżeczka papryki słodkiej
- 4 łyżki oleju roślinnego
- 1 płaska łyżeczka soli
- 0,5 łyżeczki cukru
- 0,5 łyżki octu winnego
- 1 pigwa                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Zalewą nasmaruj części kurczaka i odstaw na 30min. Pigwę porządnie umyj, pokrój na 8 cząstek i powciskaj do mięsa. Piecz 1h w 230 stopniach.
Bardzo aromatyczne mięsko, delikatne w smaku. Polecam:)
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.