•	Makaron Lubella Pełne Ziarno Spaghetti 1 opakowanie 
•	kurki (lub inne świeże grzyby) 400g 
•	wędzony boczek surowy 250g
•	parmezan 100g
•	czosnek 4 ząbki
•	żółtka 4 sztuki
•	masło 30g
•	sól i pieprz do smaku 
Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedź i zostaw pół kubka wody z gotowania makaronu do sosu.
Kurki umyj i osusz. Boczek pokrój w kostkę i przesmaż na maśle razem ze zgniecionymi ząbkami czosnku, aż będzie chrupiący. Dodaj grzyby i smaż kilka minut. Ugotowany makaron dodaj do patelni z boczkiem. Gotuj całość ok. 1 minutę.
Wymieszaj połowę parmezanu z makaronem, podlej odrobiną wody z gotowania i mieszaj szybko, aż się zagęści. Wyłóż na każdy talerz porcję makaronu, zrób gniazdo, i połóż jajko na środku. Posyp resztą parmezanu i gruboziarnistym pieprzem.