•	1 średni ogórek
•	250 g pomidorów, np. koktajlowych
•	1 średnia papryka
•	1 cebula, np. czerwona
•	 100 g sałaty
•	1 kukurydza w kolbie
•	1 plaster arbuza
•	100 g łososia wędzonego
•	3 jajka
Dressing: 
•	2 łyżki koperku
•	1 łyżka mięty
•	 1 ząbek czosnku
•	4 łyżki oleju Rapso
•	1–2 łyżek soku z limonki
•	sól, pieprz
Przygotowanie:
1. Pokrój paprykę, ogórka, pomidory, arbuza i cebulę.
2. Kukurydzę ugotuj w lekko osolonej wodzie. Pokrój ugotowaną w grubsze plastry.
3. Jajka ugotuj na miękko.
4. Wyłóż na dwa talerze pokrojonego łososia oraz warzywa, arbuza i pokrojone na połówki jajka.
5. Przygotuj sos. Połącz pokrojone zioła, wyciśnięty czosnek z olejem i cytryną. Dopraw solą i pieprzem.
6. Gotową sałatkę podawaj z sosem i np. grzankami.
Smacznego!