Składniki na ciasto:
•	200 g mąki pszennej
•	100 g zimnego masła
•	1 jajko
•	¼ łyżeczki soli
•	1 łyżka zimnej wody
Pozostałe składniki:
•	100 g wędzonego boczku parzonego
•	150 g sera Podlaskiego 
•	100 g suszonych pomidorów
•	150 ml śmietanki 30%
•	1 jajko
•	¼ łyżeczki płatków chili
•	1 łyżka miodu
•	1 garść łuskanych orzechów włoskich
•	rukola
•	konfitura żurawinowa
Mąkę posiekać z masłem. Dodać jajko, sól, wodę i zarobić ciasto. Włożyć do lodówki na 15 minut. Następnie rozwałkować i wyłożyć ciastem blaszkę do pieczenia tart, wysmarowaną masłem. Tak przygotowane ciasto ponakłuwać widelcem i piec przez około 12 minut w piekarniku rozgrzanym do 200oC, następnie wyciągnąć do ostygnięcia.
Boczek pokroić w słupki, podsmażyć na patelni na złoty kolor i wystudzić. Dodać starkowany na grubym oczku ser żółty i pokrojone w paseczki pomidory. Całość zalać śmietanką, dodać jajko, płatki chili i wymieszać. Tak powstałą masę wlać na wcześniej podpieczone ciasto. Orzechy wymieszać z miodem i wyłożyć na wierzch tarty. Piec około 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 200oC.
Podawać ze świeżą rukolą i konfiturą żurawinową.
Smacznego!