Zupa ze szparagów z makaronem z Szynki Dojrzewającej - przepis. Przepisy na Zupy, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                
            
        
     
 
  
  
    
    
        Przepisy » 
         Zupa ze szparagów z makaronem z Szynki Dojrzewającej    
 
    
        Zupa ze szparagów z makaronem z Szynki Dojrzewającej
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
        
     
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        - Szynka Dojrzewająca firmy Gzella			     150g
- białe szparagi (mogą być konserwowe)                             1 wiązka
- woda                                                                                     0,75l
- serek topiony kremowy                                                      100g
- masło                                                                                    1 łyżka
- sól, cukier, biały pieprz do smaku
- sos sojowy                                                                            1 łyżeczka
- śmietanka słodka 18%                                                        100ml
- śmietana kwaśna 18%                                                        100ml
                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Szparagi obrać, przekroić na pół i ugotować do miękkości w osolonej wodzie  (z dodatkiem szczypty cukru). Części z główką wyciągnąć, a te dolne zmiksować z wodą (w której się gotowały) i serkiem topionym. Przetrzeć przez sito, aby pozbyć się łyk,  dodać sos sojowy, biały pieprz do smaku i masło. Obie śmietany połączyć, zahartować, wymieszać. Wszystko razem połączyć. Na koniec dodać szparagi z główką.
Szynkę dojrzewającą pokroić jak makaron do rosołu, podsmażyć na suchej patelni do lekkiego zrumienienia i posypać zupę.
 
Smacznego!
                
              
    
    
    
    
    
    
 
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
 
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
 
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.