Sos ziołowy do dań z grilla  - przepis. Przepisy na Sosy zimne - dipy, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
    
        Sos ziołowy do dań z grilla 
        
		
			
					Dunia rozsmakował(a) się w tym!			
	 
 
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        - Jogurt typu greckiego naturalny  ,,Piątnica”         200g
- majonez                                                                    3 łyżki
- koperek świeży                                                        ½ pęczka
- natka pietruszki                                                       ½ pęczka
- bazylia świeża                                                          ½ pęczka
- zioła prowansalskie                                                 1 łyżeczka
- czosnek                                                                     1 ząbek
- sól, pieprz ziołowy do smaku
                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Jogurt dokładnie połączyć z majonezem, dodać pokrojony koperek, natkę pietruszki i bazylię. Dodać również wyciśnięty przez praskę czosnek. Doprawić do smaku solą, pieprzem ziołowym i pieprzem czarnym. Całość dokładnie wymieszać.
Sos podawać schłodzony do np. mięs grillowanych, ziemniaków pieczonych czy naleśników ze słonymi farszami.
Smacznego!
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.