Składniki (2 porcje):
•	2 filety z pstrąga (ok. 400 g)
•	1/2 op. Karczochów krojonych marki Ponti 
•	200 g makaronu Rurki skręcane – Tortiglioni nr 24 marki Arrighi
•	200 g pomidorów koktajlowych
•	1/2 małej cebuli
•	1 ząbek czosnku
•	garść bazylii
•	Oliwa z oliwek Extra Vergine marki Olitalia
•	Glassa Gastronomica marki  Ponti 
•	3 łyżki wina białego wytrawnego (lub wody)
•	sól
•	pieprz
•	pieprz czerwony w ziarnkach
Wykonanie:
1. Pstrąga umyj. Posól.
2. Cebulę i czosnek pokrój w drobną kostkę.
3. Pomidorki przekrój na połowy.
4. Rozgrzej patelnie i wlej na nią 1 łyżkę oliwy, dodaj cebulę i czosnek. Smaż chwilę, do zeszklenia.
5. Dodaj pomidorki i wino (wodę). Duś chwilkę, dopraw solą i pieprzem.
6. Zagotuj wodę (2 litry), posól ją. Wrzuć makaron i gotuj go 12 minut.
7. W międzyczasie przygotuj rybę na parze. Gotuj ją w zależności od grubości 6–10 minut.
8. Posiekaj bazylię.
9. Odcedzony makaron przełóż na patelnię, dodaj bazylię, całość wymieszaj.
10. Rybę posyp ziarenkami pieprzu czerwonego, podawaj z karczochami oraz makaronem. Całość skrop Glassą.
Więcej inspirujących przepisów znajdziesz na: www.indexfood.pl
 oraz na www.facebook.com/kuchnia.wloska