Zapiekany krem pomidorowy - przepis. Przepisy na Zupy warzywne, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                
            
        
     
 
  
  
    
    
    
        Zapiekany krem pomidorowy
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
        
     
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        1 opakowanie przecieru pomidorowego Łowicz
0,5 kg pomidorów
5 ząbków czosnku
1 cebula
2 garści bazylii
bagietka
ser cheddar
sól, pieprz
1 łyżka oleju                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Cebulę kroimy w piórka, czosnek siekamy. W garnku podgrzewamy olej i podsmażamy cebulę z czosnkiem. Pomidory sparzamy wrzątkiem i obieramy ze skórki, kroimy w ćwiartki i wrzucamy do garnka. Dodajemy posiekaną bazylię, sól i pieprz. Smażymy ok 8 minut i wlewamy przecier pomidorowy Łowicz, zagotowujemy i miksujemy na gładką zupę.
Zupę wlewamy do żaroodpornych naczynek. Kromki bagietki nacieramy czosnkiem i układamy na zupie. Posypujemy serem cheddar. Całość zapiekamy ok 15 minut w temp 180 stopni.
                
              
    
    
    
    
    
    
 
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
 
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
 
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.