- Kiełbasa Podhalańska firmy Gzella    200g
- schab bez kości firmy Gzella               600g
- imbir świeży tarty                              1 łyżeczka
- sól, pieprz do smaku
- mąka
- jajko                                             1 sztuka
- bułka tarta                                   2 szklanki
- sezam                                           1 szklanka
- płatki migdałowe                        1 szklanka
- dynia łuskana                              1 szklanka
- słonecznik łuskany                     1 szklanka 
- olej rzepakowy do smażenia 
- masło                                             1 łyżka
Schab pokroić na 4 równe porcje, rozbić tłuczkiem i doprawić solą oraz pieprzem. Kiełbasę zmielić na maszynce, dodać imbir i dokładnie wymieszać.
Masę z kiełbasy rozprowadzić na rozbitych płatach schabu i zwinąć w rulony. Bułkę tartą wymieszać z ziarnami. Kotlety opanierować w mące, jajku i bułce tartej z ziarnami. Usmażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Kotlety pokroić w 2-cm plastry, na ich wierzch zetrzeć na tarce dobrze schłodzone masło.
Smacznego!