Gruziński deser dyniowo-ryżowy - przepis. Przepisy na Desery ciepłe, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                
            
        
     
 
  
  
    
    
        Przepisy » 
         Gruziński deser dyniowo-ryżowy    
 
    
        Gruziński deser dyniowo-ryżowy
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
        
     
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        2 szklanki ugotowanego ryżu
150 g marynowanej dyni (plus ewentualnie kilka kawałków do dekoracji)
2 duże jabłka 
100 g suszonych wiśni i/lub śliwek
3 łyżki cukru
1-2 łyżki cynamonu
szczypta soli                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Dynię pokroić na drobną kostkę.
Jabłka obrać ze skórki i zetrzeć na jarzynówce.
Wszystkie składniki wymieszać ze sobą delikatnie, przyprawić cynamonem i cukrem do smaku, dodać odrobinę soli.
Całość przełożyć do żaroodpornego naczynia wysmarowanego masłem i zapiekać przez około 20 minut w temperaturze 160-170 stopni Celsjusza. 
Smacznego!
                
              
    
    
    
    
    
    
 
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
 
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
 
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.