Składniki na ciasto:
•	25 dag mąki krupczatki
•	20 dag mąki pszennej
•	1 jajko
•	½ łyżeczki soli
•	20 dag masła
•	2 łyżki zimnej wody
Składniki na farsz:
•	1 fenkuł (koper włoski)
•	20 dag łososia wędzonego
•	3 jajka
•	20 dag żółtego sera Morskiego MSM Mońki
•	1 szklanka śmietany 18%
•	Sól, pieprz
Mąki przesiać, wymieszać z solą i posiekanym masłem. Dodać jajko, wodę, zagnieść. Owinąć w folię i włożyć do lodówki na co najmniej pół godziny. Ułożyć ciasto w okrągłym naczyniu, ponakłuwać widelcem i upiec w 180 stopniach ok. 15 minut.
Koper włoski posiekać, łososia pokroić w kostkę. Zetrzeć na tarce żółty ser, wymieszać ze śmietaną i jajkami. Koper i łososia wyłożyć równomiernie na ciasto, zalać sosem. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na ok. pół godziny.