Ciasto:
 - kostka margaryny
 - 1/2 kg mąki pszennej
 - 5 dużych łyżek śmietany 18%
 - szczypta soli
 - cukier trzcinowy
 - białko do smarowania
Masa:
- kostka margaryny
 - szklanka wrzącego mleka
 - 2 szklanki zmielonych orzechów
 - 1 żółtko
 - szklanka cukru pudru
Ciasto:
Margarynę, mąkę i śmietanę zagnieść na ciasto, posolić, uformować w kulę i odłożyć na 30 min. do lodówki. Wyjąć, rozwałkować cieniutko i pokroić na paski o szerokości 2 cm. Posmarowane foremki masłem nawijać ciastem. Posmarować białkiem jedną stronę i posypać cukrem trzcinowym. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec 30 min w temp. 190 stopni.
Masa:
Orzechy zalać mlekiem wrzącym i odstawić do ostudzenia. Margarynę utrzeć z cukiem pudrem na puch dodać żółtko. Stopniowo dodawać orzechy i dalej ucierać. Gotową masą nadziewać rurki. Najlepsze są na drugi dzień, kiedy nawilgną:)
Smacznego:)