Pstrąg tęczowy  z cebulką w sosie pomidorowym. - przepis. Przepisy na Potrawy z ryb, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
        Przepisy » 
         Pstrąg tęczowy  z cebulką w sosie pomidorowym.    
 
    
        Pstrąg tęczowy  z cebulką w sosie pomidorowym.
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        1 duży filet z pstrąga tęczowego
2 duże cebule
2 łyżki koncentratu pomidorowego
przyprawa do ryb
sól, słodka papryka, pieprz ziołowy
troszkę mąki, olej do smażenia  i troszkę masła
                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Filet szybko opłukać w zimnej wodzie
Zdjąć skórę i pokroić na kawałki.
 
Oprószyć filety mąką i przyprawą do ryb wsypując łyżkę do miski z rybą i potrząsając miską.
Na mocno rozgrzanym oleju usmażyć rybę na rumiano.
Wyjąć rybę a wrzucić pokrojona i osypaną resztą mąki cebulę.
Dodać sól, paprykę i pieprz.
Lekko poddusić i dodać koncentrat pomidorowy. Jeśli jest za gęste to dodać 2 łyżki soku pomidorowego.
Poddusić kilka minut i włożyć usmażone filety.
I jeszcze troszkę poddusić. A potem przełożyć filety na drugą stronę i znów kilka minut dusić.
I gotowe. Smacznego!!!
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.