Składniki dla 4 osób:
•	350g makaronu penne 
•	250g pomidorków cherry
•	kilka filecików anchois
•	5 łyżek oliwy extra vergine
•	2 małe ząbki czosnku
•	posiekana natka pietruszki
•	100 ml białego wina
•	200 g dorsza ( filet)
•	2 łyżeczki kaparów Ponti
•	sól i pieprz do smaku
Ugotuj makaron al dente w dużej ilości osolonej wody. Na dużej patelni zeszklij posiekany czosnek na oliwie z oliwek, dodaj anchois cały czas mieszając. Następnie dodaj pokrojone w ćwiartki pomidorki i duś mieszając ok 4 minut. Następnie, gdy lekko puszczą sok, dodaj pokrojonego w kosteczki dorsza. Dolej do sosu wina, dopraw solą i pieprzem. Na samym końcu, jak ryba już będzie gotowa, dodaj natkę pietruszki. Dodaj do sosu odcedzony makaron, wymieszaj dokładnie i podawaj od razu.