Polędwiczki duszone w winie z sosem serowo-kaparowym i warzywami - przepis. Przepisy na Potrawy mięsne, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
        Przepisy » 
         Polędwiczki duszone w winie z sosem serowo-kaparowym i warzywami    
 
    
        Polędwiczki duszone w winie z sosem serowo-kaparowym i warzywami
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        • 2 średniej wielkości polędwiczki wieprzowe
• 1 łyżka oleju
• 150 ml wina białego wytrawnego
• 200 g serka topionego kremowego MSM Mońki (2x100 g)
• 2 łyżki kaparów z zalewy
• sól, pieprz świeżo mielony kolorowy
                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Polędwiczkę oczyścić z błon, doprawić solą oraz pieprzem i podsmażyć na oleju na złoty kolor 
 z obu stron. Następnie podlać winem i poddusić na wolnym ogniu 7-8 minut.
Ser rozpuścić w śmietance podgrzewając na wolnym ogniu. Doprawić solą i kolorowym pieprzem do smaku, a pod koniec dodać kapary.
Na talerz wyłożyć pokrojoną w dwucentymetrowe plastry polędwiczkę, polać pozostałym po duszeniu winem i sosem serowo-kaparowym.
Polędwiczki można podawać z gotowanymi na parze warzywami: zielonym groszkiem 
 i marchewką.
Smacznego!
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.