BISZKOPT:
    4 jajka
    4 łyżki cukru
    4 łyżki mąki
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    BISZKOPT MAKOWY
    4 jajka
    4 łyżki cukru
    4 łyżki mąki
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    pół szklanki maku
    MASA BUDYNIOWA
    300 ml mleka
    pół kostki margaryny
    3 łyżki mąki
    1 łyżka mąki ziemniaczanej
    1 jajko
    pół szklanki cukru
    spirytus
    MASA ŚMIETANKOWA:
    500 ml śmietany 30 %
    3 łyżki żelatyny
    2 łyżki cukru pudru
    POLEWA:
    10 dag margaryny
    3 łyżki wody
    3 łyżki kakao
    3 łyżki cukru
    DODATKOWO:
    herbatniki
BISZKOPT: białka ubić, dodać do ubitych cukier i nadal ubijać. Do piany dodać żółtka i ubijać na mniejszych obrotach. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i łyżką wmieszać do masy. Przełożyć na wysmarowaną margaryną brytfannę. Piec ok. 25 minut w 180 st. 
 BISZKOPT MAKOWY: ubić białka, dodać cukier. Na mniejszych obrotach wmieszać żółtka (gdy ubiją się białka z cukrem). Pod koniec wmieszać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, wsypać mak i wymieszać, piec ok. 25 minut w 180 st. 
 MASA BUDYNIOWA: odlać większą część mleka i dać na palnik. Podgrzewać. Do mniejszej części dodać jajko, mąki i wymieszać. Wlać do gotującego się mleka. Mieszać aż zrobi się gęsty budyń. Odstawić do ostudzenia. Margarynę utrzeć z cukrem, dodawać po łyżce zimnego budyniu, dodać do smaku spirytus. 
 MASA ŚMIETANKOWA: przygotować żelatynę jak podano na opakowaniu. Śmietanę ubić, dodać cukier puder i pod koniec żelatynę. Ucierać jeszcze chwilę. 
 POLEWA: Do garnuszka włożyć wszystkie składniki, mieszać, cały czas gotując aż roztopi się margaryna. SKŁADANIE: BISZKOPT-> MASA BUDYNIOWA-> BISZKOPT MAKOWY-> MASA ŚMIETANKOWA-> HERBATNIKI-> POLEWA