Ryba w zalewie pomidorowej - przepis. Przepisy na Potrawy z ryb, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
    
        Ryba w zalewie pomidorowej
        
        
     
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        1,5 kg filetów rybnych / panga , morszczuk , mintaj - wg. uznania / , 2 jajka , mąka i bułka tarta , 1 szklanka octu 10 % , 4 szklanki wody  1/2 szklanki oliwy lub oleju , mały koncentrat pomidorowy , 3 łyżki cukru , 1/2 łyżki soli , 3 listki laurowe , kilka ziaren pieprzu i ziela angielskiego , 5 cebul , olej do smażenia                     
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                rybę rozmrozić , pokroić na miejsze kawałki , posolić , panierować w jajku i mące wymieszanej z bułką tartą , usmażyć . Cebulę pokroić w półtalarki . Składniki zalewy zagotować . Rybę i cebulę układać warstwami , zalać gorącą zalewą . Ostudzić , wstawić do lodówki , by się przegryzła . Smacznego ...
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.